بهاالله

بهاالله
بهاالله

عبادتگاه بهائى يا مشرق الاذکار

عبادتگاه بهائی یا مشرق الاذکار
مشرق الاذکار دهلی نو، هندمشرق الاذکار دهلی نو، هندمشرق الاذکار فرانکفورت، آلمانمشرق الاذکار فرانکفورت، آلمان
مشرق الاذکار بهائی از آنجا که محلّ اجتماع مردم برای دعا و نیایش است، تقریباً شبیه کلیسا، معبد یا مسجد در ادیان دیگر می باشد، امّا در حقیقت چیزی فراتر از اینهاست. آنگونه که حضرت بهاءالله اشاره فرموده اند روزی مشرق الاذکارها در هر محلی‌ کانون حیات روحانی جامعه و جلوه ای از دغدغه های انسان دوستانه اعضای جامعه خواهد شد.
تا به حال هفت مشرق الاذکار- لااقلّ یک مشرق الاذکار در هر قارّه - ساخته شده که نشان کوچکی از پیشرفت دیانت بهائی در جهان است. در مرحلۀ کنونی از پیشرفت آئین بهائی، بهائیان بیشتر نیروی خود را صرف بنای مؤسّسات اجتماعی و روحانی جامعۀ خویش و توسعه و تحكیم آنها می كنند و نیروی نسبتاً کمتری برای بنا کردن چنین ساختمانهایی صرف می کنند. با این حال مشرق الاذکارهایی كه تا كنون ساخته شده اند همچون چراغهای پرنوری هستند که بشر را به روش جدیدی از عبادت و حیات دینی دعوت می کنند.
هر معبد بهائی طرح منحصر به فردی دارد، امّا از لحاظ معماری اصولی کلّی در همه آنها مشترک است که به طرح آنها وحدت می بخشد. کلیۀ مشرق الاذکارهای بهائی باید نُه وجه و یک گنبد مرکزی داشته باشند.
مشرق الاذکار عشق آباد، آسیای مرکزی، که در ۱۹۶۲م. تخریب شدمشرق الاذکار عشق آباد، آسیای مرکزی، که در ۱۹۶۲م. تخریب شد
اوّلین مشرق الاذکار در حدود سال ۱۹۰۸ در عشق آباد روسیه واقع در آسیای مرکزی ساخته شد. مشرق الاذكار عشق آباد تا سال ۱۹۳۸ که توسط دولت اتحاد جماهیر شوروی مصادره شد، مورد استفادۀ جامعۀ بهائی آن منطقه بود. ساختمان معبد در سال ۱۹۶۲ پس از آسیبی كه در اثر زلزله به آن وارد شد، تخریب گردید.
مشرق الاذکار عشق آباد در بسیاری از جنبه ها از زمان خویش جلوتر بود. علاوه بر آنکه مرکز روحانی جامعۀ پیشروی بهائی آن منطقه به شمار می رفت و نیز جلوۀ عملی اندیشه های بشردوستانه آن جامعه بود. در اطراف مشرق الاذکار تعدادی مؤسسات تابعه شامل یک مدرسه، یک درمانگاه و یک مسافرخانه مشغول به كار بودند.
مشرق الاذکار ویلمت، ایالت ایلی نوی در ایالات متحدهمشرق الاذکار ویلمت، ایالت ایلی نوی در ایالات متحدهاوّلین مشرق الاذکار مغرب زمین در سال ۱۹۵۳ در ویلمت واقع در ایالت ایلی نویز امریکا کنار دریاچه میشیگان در شمال شیکاگو ساخته شد. طرحها و نقوش ظریف گنبد و تزئینات بسیار زیبای بنا، سبکهای معماری شرق و غرب را با هم درآمیخته است و تا بحال میلیونها نفر را به دیدار کشانده است. سایر مشرق الاذکارها یكی پس از دیگری در کامپالا واقع در کشور اوگاندا (افریقا)، در نزدیكی سیدنی در استرالیا، حومه فرانکفورت در آلمان، مشرف بر پاناما سیتی در پاناما و در آپیا در ساموآی غربی ساخته شد.
جدیدترین مشرق الاذکار در سال ۱۹۸۶ در شهر دهلی نو در هندوستان ساخته شد. از آن زمان تاکنون، جوائز معماری بزرگی به این بنا تعلق گرفته و صدها مجله و روزنامه دربارۀ آن مطلب نوشته اند. معماری این بنا که از گل نیلوفر آبی الهام گرفته شده، از ۲۷ «گلبرگ» مرمرین جدا از هم تشکیل شده که در خوشه های سه تایی، نه وجه بنا را تشکیل می دهند. تالار مرکزی ۲۵۰۰ نفر گنجایش دارد و نُه در بزرگ بدان باز می شود. ارتفاعش کمی از ۴۰ متر بیشتر و سطحش شفّاف و درخشان است و گاه چنین به نظر می رسد که در محل استقرارش در محوطه ای ۲۶ جریبی در حومۀ پایتخت هندوستان شناور است. معبد بهائی دهلی نو در این چند سال کوتاهی که از بنایش می گذرد، به یکی از جاذبه های بزرگ جهانی تبدیل شده است و هر سال بیش از دو و نیم میلیون بازدید کننده را به سوی خود جذب می کند. گاه در روزهای مقدس هندوان، تعداد زائرینش به یکصد هزار نفر می رسد و تمام مردم هند از هر مذهب و طایفه ای آن را بسیار محترم می دارند.
در واقع درهای مشرق الاذکارها در سراسر عالم بر روی همه مردم دنیا از هر دینی که باشند، باز است. در آنجا موعظه نمی شود، مناسک مذهبی اجرا نمی گردد و طبقۀ روحانی حضور ندارد.
تا كنون بیش از ۱۲۰ مكان برای ساختن مشرق الاذکارهای آینده در جای جای عالم اختصاص یافته اند. درآینده، هر جامعۀ محلّی بهائی یک مشرق الاذکار خواهد داشت که مانند اولین مشرق الاذکار بهائی در عشق آباد، هر یک کانون زندگی اجتماعی و مرکز خدمات اجتماعی، علمی، آموزشی و انسانی خواهد شد.

مشرق الاذکار آپیا، ساموآی غربیمشرق الاذکار آپیا، ساموآی غربیمشرق الاذکار پاناما، کشور پانامامشرق الاذکار پاناما، کشور پانامامشرق الاذکار سیدنی، استرالیامشرق الاذکار سیدنی، استرالیامشرق الاذکار کامپالا، اوگاندامشرق الاذکار کامپالا، اوگاندا